Familjetradition på Gröna Lund

glass
Vi åkte till Gröna Lund detta år också. Eftersom vi redan var i Stockholm så fanns det ju ingenting som kunde stoppa oss. Denna gång var sonen lite längre, lite modigare och ännu mer medveten om vad som skulle hända. Vi startade med att köpa en stor glass som han tog två tuggor av innan vi kastade den i papperskorgen för att leta oss mot de barnvänliga karusellerna.

färdig för tekopparna
Som året innan så kastade sig sonen i kön till tekopparna, och jag tror de åkte den fyra gånger innan han var nöjd med sin insats. Detta år fick far och son en hel tekopp för sig själva varje gång, så de kunde snurra så mycket de orkade.

åka elefant
De flygande elefanterna var nytt för sonen, förra året ville han inte åka denna karusell.

åka gammal bil
Retrobilarna var roliga, men den roligaste karusellen var nog nyckelpigan. Den kan liknas med en liten berg och dalbana som tar tio sekunder att komma igenom. Första åkturen såg sonen lite tveksamt på sin far, men när han blev varm i kläderna så insåg han att den var roligast av alla karuseller.

åka nyckelpigan
Innan vi begav oss hemåt igen efter fyra timmars intensivt åkande så tjatade pappan att de skulle åka karusellen som är avbildad ovan. Som ett mini fritt fall. Sonen gav med sig och de stod i 20 minuters ringlande kö för att få lite sug i magen. Sonen skrattade, pappan fick sug i magen och förstod inte hur han hade vågat åka den stora versionen av denna karusell.

Och det var årets semester på Gröna Lund. En riktigt bra tradition tycker jag. För att läsa vad vi gjorde första året, klicka här.

2 reaktioner på ”Familjetradition på Gröna Lund

  1. Vilken härlig dag på Grönan ni fick.. Nästa år så blir det säkert ännu mer karuseller och kanske sådana inte pappan vågar 😉

    Kram Mia

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s