Tältsemester i Drøbak

Sonen i solen
Jag har semester i hela tre veckor! Tyvärr verkar det som om sambo (som har eget företag) inte kan ta någon semester, så det blir jag och lintotten som hänger. Vi ska gå på bio, klippa håret och hämta ut paket. Resten av tiden ska vi hänga i solen (med solfaktor 50 – solfaktor 30 hjälpte inte, han fick soleksem), hoppa i vattenpölar när det regnar och resa runt i Oslo med omnejd. Kanske vi hinner med ett Stockholmsbesök också.

För att kickstarta semestern så tog vi tältet tillsammans med vårt nyinköpta stormkök och slog oss ner på en gräsmatta i Drøbaktrakten. Farmor och farfar bor där, och de har en utmärkt gräsmatta att tälta på. Där övade sonen på att cykla medan vi andra satte upp tält och med spänning tillagade vår första middag i stormköket.

Köttbullar på stormkök

Vi valde makaroner och köttbullar, och det var den godaste middagen jag ätit på länge. Allt blir lite godare när man sitter i gräset och känner hur solen kittlar i halsen när man gapar efter mer mat.
Mätta och belåtna gick farföräldrarna in och lade sig i sina sängar, medan vi gosade in oss i tältet. Vi har två smala uppblåsbara liggunderlag (inte madrasser) till oss vuxna, och en madrass som tillhör en spjälsäng, som sonen sover på. Våra sovsäckar ser ut att vara hämtade rätt ut från åttiotalet medan sonen har en fräck sovsäck i grått och grönt.

När sonen sov smög jag ut och andades in det sista av solljuset, och gick bananas med kameran.

Peon i solen

Lycka!

En reaktion på ”Tältsemester i Drøbak

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s