Vänta med att bedöma de vuxna på bilden

Igår försökte jag få familjen att ställa upp på en familjebild. Vi har inte råd att gå till en fotograf, och jag vill själv välja hur jag ska stå för att se snyggast och smalast ut. Tyvärr står jag aldrig framför kameran så jag vet faktiskt inte hur jag ska bete mig. Jag vet inte hur jag ska le, hur jag ska vrida kroppen eller vilken sida som är min ”bästa sida”. Men jag tänkte i alla fall försöka. Bilden ska vi ha till min sambos farmors 80-årskalas. Hon ska få bilder på alla släktingar i en bok och vi ska självklart få vara med.

Häng med, det är en rolig historia det här.

Jag fick placera kameran ute på balkongen med oss inne i vardagsrummet då det var extremt dåligt ljus. Vi möblerade om i hela vardagsrummet och ändå lyckades lamporna i taket följa med. Jag sket i det. Vi tog några serier med bilder, och jag försökte suga in magen (som ändå inte är med på bild, WTF?) och dubbelhakan samtidigt som jag tänkte på julmarknaden vi skulle på senare under dagen. Jag var sprudlande glad över att få fotografera lite igen. När jag gick igenom bilderna lite snabbt så såg jag hur vi faktiskt såg ut. Jag såg bajsnödig och ganska svullen ut oavsett hur mycket jag än vred på mig. Min sambo hade ett ultrastelt leende och såg helt likadan ut på alla femtio bilder jag lyckades knipsa. När jag insåg detta så började jag skratta. Vi såg så roliga ut, och vår son log fint på varenda kort. Jag skrattade så tårarna sprutade och min sambo blev förnärmad och förbannad. Vi tog en bildserie till och det blev den sista. Min sambo vägrade le och var fly förbannad när kortet togs och jag hade svårt för att börja fulskratta på nytt. Tårarna torkade jag bort snabbt som attan innan kameran började arbeta men det hjälpte inte.

Så, resultatet ser ni ovan. Det ska i alla fall inte farmor få se. Dessutom var den förra familjebilden mycket finare.

14 reaktioner på ”Vänta med att bedöma de vuxna på bilden

 1. Hej Karolina, jag tittar på dina bilder ibland (tror att jag fått adressen från din mamma, eller så har du gett mig den) och tycker att du är duktig på att fotografera. Bilden på din familj är jättefin och ni är helt strålande alla tre! Kram från moster.

 2. Jeg synes dette var et veldig fint og koselig bilde 🙂
  Den beste måten å se bra ut på bilder er faktisk å øve seg forran speilet. Litt dumt kanskje, men gjøre det når du er alene. Smil til deg selv, poser for deg selv, da vil du se hvilke vinkler du ser tynnes ut i, og vi (jenter) vil jo så klart alltid se tynnest ut 😉

  Nå har jo ikke jeg trukket vinner fra Monsterfotokonkurransen min enda. Jeg hadde jo håpet på at jeg skulle få 500 likere på facebook. Sånn ser det ikke ut til at det blir med det første heller 😉 Hehe, litt for store ambisjoner.
  Men jeg kommer likevel til å trekke noen på nyåret. Jeg rekker ikke nå før jul uansett… Så det er fortsatt lov å krysse fingrene! 😉

  • Tusen takk. Jeg har prøvd å få til noen poseringer forran speilet, og prøver å se helt lik ut forran kamera. Vet ikke om jeg får hjerneteppe eller noe fordi det ser ikke likt ut i det hele tatt.
   Oh, da skal jeg krysse alle fungert jeg har. 🙂 Synes ikke at du forventet deg for mye på 500 fans på FB. Du er kjempeflink, folk har bare ikke sett Monster Foto enda.

 3. Finaste Lina! Jag älskar den här bilden, haha. Du är vacker som en dag, E supersöt och T stenhård. Du måste komma hit och klicka lite snart också! Och hänga, framförallt hänga. Jag saknar dig!

  (Och ja, jag läser din blogg jämtjämtjämt men som allt annat är jag dålig på att gå in varje dag utan betar av då och då. Och kommentera suger jag på. Älsko, jag ska bättra mig!)

  • Sötnos. Tack ska du ha. Ja jag MÅSTE komma snart. Det är knökfullt nu hela december så det måste nog tyvärr vänta till nästa år. 😦 Låter helt hemskt.
   Men man måste inte kommentera om man inte vill. Fast det är ju roligt. 😛

 4. Ett fint familjeporträtt och du ser jättefin ut! Visst, mannen i huset ser lite sur ut men inte så det stör på något sätt! Tycker bilden är fin!

  Angående julkalendern (fotoutmaningen i min blogg) så vill jag bara säga att det är inga teman per dag utan det är fria bilder som du tänker dig att du öppnar en lucka varje dag i en kalender. Julmotiv är väl kanske att föredra eftersom det är en julkalender men det står var och en helt fritt att göra som man själv vill! :O)) Häng på och fungerar det inte är det ju bara att hoppa av!

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s