Sex bloggsvar

 

Hej svejs.
Under denna bloggpaus har jag svarat på era fina frågor som ni ställde mig i ett tidigare inlägg. Jag har också varit fotograf och syster på min äldsta lillasysters student. Jippi! Fotografier kommer senare.
Här kommer svaren, för de som väntat med spänning: 

1) Du verkar ha en ganska djup botten. Dvs när du är nere verkar du vara väldigt nere, och det tar tid för dig att komma upp. Är det så? Och i så fall – varför tror du att det är så? 
Utan att gå in alldeles för mycket på mitt psyke och hur jag mår inombords så verkar det som om jag har en djup botten, ja. Om man jämför mig med min sambo så har jag väldigt djupa bottnar, medan han har ett ganska jämnt humör hela tiden. Han blir aldrig riktigt ledsen men heller aldrig hoppande glad. Så himla tråkigt. Jag vill hellre vara jätteledsen för att så kunna vara riktigt gråtande glad. Anledningen till att jag går ner i djupa svackor ibland är jag inte säker på. Jag vill helst inte prata om sånt här på bloggen då jag vet att några som läser denna blogg känner mig väl, och jag nu har insett att det kanske inte är så bra att dela med sig av allla sina innersta tankar, även om jag faktiskt vill det. Bloggen är terapi för mig, men det funkar visst inte. Kanske en terapeut eller psykolog kan svara på din fråga.

2) Hur trodde du att det skulle bli att vara mamma innan du fick barn, och hur väl har dessa föreställningar stämt med hur det blev?

Jag visste vad det innebar, men samtidigt så visste jag inte alls vad det innebar. Den frihetsberövringen kan man inte sätta sig in i, hur mycket man än försöker. Man kan heller inte förstå hur man kan älska någon så mycket att man är redo att hugga ut sitt hjärta för att rädda sitt barn.
Jag visste att jag skulle bli en oroande mor, men inte så oroande.

3) Om du skulle kunna göra som i AMF-reklamen, fast tvärtom, dvs besöka dig själv när du var säg 12, vad skulle du säga till Fröken K 12 år då?

Jag skulle be mig själv att ta upp intresset för fotografi tidigare och fortsätta vara den fina ungen jag var när jag var 12 år gammal. Och be mig själv få skinn på näsan. 
4) Hva var det som fikk deg fotointeressert? 
Vet du, det vet jag faktiskt inte. När jag ser på fotografier så får jag så många känslor, och jag vill själv förmedla något med mina bilder. Jag vill att alla människor ska kunna se hur vackra de faktiskt är, och när jag ändå pratar sanning så skulle jag själv vilja ha ett fotografi där jag tycker att jag är strålande vacker. Men den som väntar på något gott… 
5) Har Norge blitt ditt nye hjem, eller kommer du til å dra tilbake over grensa en dag? 
Jag kallar Norge mitt hem. Jag har funderat på att flytta tillbaka till Sverige innan min son ska börja skolan, för att han ska kunna få behålla sina vänner under studietiden, men just nu är jag osäker på hur det ska gå till. Jag älskar mitt jobb och vill inte förlora det just nu. Jag har sagt till mig själv att jag kan vara självisk i några år så får vi se hur det blir med flytt. Men jag älskar Norge och ser på det som mitt hemland nu.
6) Hvorfor skriver du på norsk i kommentarfeltet på min blogg og på svensk her 😉 
Jag har bott i Norge i ca sex år nu, och anser mig själv kunna skriva helt ok norska, men inte tillräckligt bra för att jag ska kunna uttrycka mig själv speciellt bra. Du kanske har sett att jag inte är så duktig på att formulera mina kommentarer på din blogg, jag skulle kunna skriva mer än det jag gör, men då jag gärna vill skriva på norska så hindrar det mig lite. Vem vet, snart kanske det blir några norska blogginlägg här.
Tack så mycket för alla frågor. Det var roligare än jag trodde!

2 reaktioner på ”Sex bloggsvar

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s