>Ordning i kaoset

>
Det är helt otroligt hur mycket disk det är att diska och saker att plocka upp när man har barn. Bara man låter en sak ligga kvar på golvet i stället för att ta upp den med en gång, så är det stökigt. Om vi inte diskar varje dag så ser det ut som på bilden.
Väl märkt, vi är bara tre personer. Eller rättare sagt två och en halv. Emil stökar ju inte till mer än att han sprider ut alla leksaker, eller att han äter mat över hela köket.
Jag undrar hur det går om vi får tillökning i familjen om några år. Jag och min sambo är ju inte direkt kända för att vara pedanter som städar i tid och otid.

Men jag måste erkänna för mig själv att jag har blivit bättre på städningen. Det går inte en dag utan att jag plockar upp allt som ligger runt huset, eller tvättar, diskar och dammsuger samtidigt. Det är bara det att jag inte hänger med i utvecklingen, jag städar för två, inte för tre.
Ibland har jag nästan fallit för frestelsen att hyra in en städerska som kommer två gånger i månaden och hjälper till. Det är många här i Norge som använder sig av det, det är ingenting för överklassen längre. Om jag skulle hyra en städerska, så skulle jag kunna använda min tid på andra saker, ha mer energi och kanske kunna träna.
Men, något inombords säger mig att om jag har stökat till det så får jag fanimej plocka upp det själv.

4 reaktioner på ”>Ordning i kaoset

  1. >Haha, veldi bra den siste setningen din :p Men har æg råd, så ska æg ha vaskehjelp en gang i uka altså. Må bare vent t oppussinga e ferdi ;pLitt luksus i hverdagen fortjene man faktisk! =D

  2. >Frk K må skaffe seg oppvaskmaskin, det gjør livet så utrolig mye lettere, da blir det ryddig på kjøkkenbenken med det samme. Verdt hver eneste lille krone.Nå er det vel ikke rengjøringen som er det store problemet hos oss, men ryddingen som må gjøres først. Er det ryddig, går jo rengjøringen unna som en lek 🙂 Når det kommer til rot, har jeg merket stor forskjell på det å ha ett eller to barn. Da blir det sant som det sies at en er som ingen og to er som ti :)Synes det hadde vært fryktelig flaut om noen måtte komme og rydde hos oss før de skulle gjøre rent, uansett hvor mye jeg betalte for det.

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s