Fylletips

Jobbade på puben igår kväll. Det är Moss bästa pub, med hårdrocksmusik, biljard och mysiga lokaler. Åldersgräns 20 år, men det finns många äldre människor som kommer dit för musikens och den billiga ölens skull.
Jag har jobbat bakom baren två gånger nu, och känner att jag kanske skulle kunna kombinera det jobbet tillsammans med att vara i Kirkeparken (som har ännu billigare öl) på dagarna, då vi inte har öppet alltför länge.
Igår jobbade jag med en norrbagge som har lika mycket erfarenhet som mig när det gäller servering av alkohol och vi hjälpte varandra i baren med alla ingredienser till alla drinkar. Med tanke på att vi var en man kort så skötte vi oss rimligt. Till och med chefen påpekade det.

Så finns det ju vissa idioter som, när de får i sig alltför mycket alkohol, blir ännu värre, dricker sig förbi apstadiet och vid stängningsdags ser ut som fiskar med ben på som precis kommit upp ur havet. Jag kan hantera folk som inte kan stå upp, spyr ner sig själva och trettio andra personer runt dem, men när det kommer aggressiva män som uppenbarligen vet om att de kan klubba ner mig med en enda handvändning, då faller jag ner i ett hål av förtvivlan.
Mannen kallade en av gästerna för nigger och började imitera kung fu för att slå ner den stackars gästen. Efter några minuters frenetiskt viftande (han såg otroligt löjlig ut) gick han fram till den undrande gästen och gav honom en kram, samt skrattade och sade att han bara hade skämtat. Så räcker han över handen till mig och vill ta mig i hand och tacka för bra service. Dum som jag är så tog jag hans hand och skakade den. Då tog han mig i ett järngrepp och klämde handen så hårt att jag inte kunde annat än att skrika och försöka vrida mig ur hans grepp. Efter någon minut kom jag loss och stod sedan och sköljde handen under kallt vatten för att den skulle få tillbaka sin vanliga färg – alltså INTE signalröd.

Jag blev så arg att jag kunde ha ställt mig och grinat bakom baren just då, men då det var dags att få ut alla ur lokalen så tog jag det till senare.

Någon som har några bra tips på hur man kan hantera fulla män och kvinnor som uppenbarligen inte kan vara som folk i onyktert tillstånd? Jag har, vid ett hjärnsläpp, lärt mig att aldrig ta i fulla gäster iallafall.

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s