Noreg

Oh! Oh! Det är någon i Sverige som har sökt på Skogmo på knuff.se. Vem är du?

Jag var på intervju idag. Min vikarieanställning tar slut den 22 december, men de behövde en av vikarierna att jobba ett års vikariat. Jag gick uppför trapporna till min kontaktperson och tänkte att vad jag säger och gör nu kommer att påverka mig kanske så långt som ett år framåt. Oturligt nog stämde det inte. Jag behöver kunna skriva på norska för att kunna ha chans till att få ett kontorsjobb. De är väldigt nöjda med mig och vill ha mig kvar så länge som möjligt, men de tror inte att det är så bra för vare sig mig eller företaget att jag inte kan skriva på norska. Søren!

Min ivrighet att få lägenheten städad försvann på vägen ner från intervjun. Idag har jag bara diskat, tvättat och hängt tvätt. Magsäcken fick lida den med, för jag orkade bara laga spaghetti och köttfärs. Jämför det med gulasch eller chop suey wok med glasnudlar. Jag har ingen lust att kämpa för att vara kvar på det jobbet när jag vet att de inte kan erbjuda mig mer.

Sedan blir jag förbannad på mig själv! Jag som hade ett högst intressant tal idag framför den andra vikarien om att ingen får någonsin sätta sig på mig mer. Om jag nu behöver ta en kurs i norska, så får jag väl göra det då. Visa dem att jag också kan skriva på norska.

Bare vent og se…

4 reaktioner på ”Noreg

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s