Gråta som en snorunge

Dumma dumma norrbaggar. Dumma dumma dem. Pappa slå dem.

Dugnad idag som sagt. Min babe lyckades pricka in jobbet exakt när dugnaden var, och jag fick bära ner och upp allt själv.
Min plan var följande: om grannarna hjälpte mig att bära ner vad jag nu hade så skulle jag hjälpa dem. En granne hjälpte mig, men det var för att om han inte hade gjort det, så hade han aldrig kommit åt sina saker som han skulle kasta.
Dessutom, när jag kom ut med ett bord i ek så kom det fram en man och ville ha det bordet. Jag sade att jag hade ett till, ett större, som han också kunde få om han ville. Det ville han mer än gärna.
Jag bar ner det sista som låg kvar i trappen (fyra våningar upp) och gick ner i källaren. De dumma dumma norrbaggarna hade smällt igen dörren så jag fick låsa upp den igen, men fick den inte att stå öppen. Krånglade in mig i det lilla källarutrymmet och baxnade fram det gamla köksbordet från åttiotalets IKEA och ekbordet som mannen så gärna ville ha. Upp för trapporna igen och låsa upp dörren med ett köksbord i andra handen. Det var fanimej inte lätt.
När jag skulle slänga (läs: kämpa för livet för att inte bli tillplattad av) köksbordet i containern som redan var överfull så stod de dumma dumma norrbaggarna och rökte och skrattade, åt vad vet jag inte, men förmodligen åt den svenska svettiga flickan i den rosa t-shirten. (Ok, jag kanske överdriver lite.)
Nu sitter jag i min lägenhet och tänker inte hjälpa dem med att borsta trottoaren eller rensa löv i rabatten. (Som jag för övrigt kissade i när jag var full sist. HAHA, ett – noll till mig.) Jävla pollen gör inte saken bättre heller. Jag ska äta en korv och sedan gå och sova. Vi reser till Sverige vid tvåtiden inatt.

Dumma dumma dem.

Och inga skor blev det heller.

4 reaktioner på ”Gråta som en snorunge

  1. >Snart är du i Sverige. Här är det julafton varje dag. Vad gör du i Oslo egentligen? Varför varför varför? Och rosa t-shirt är förresten fint. jag ska köpa en rosa hood-tröja i morgon. hoppas jag.

  2. >jo jag är ju det. bara några timmar kvar. trött som fan dock. kan vara därför jag överreagerar.jag flyttade hit för att jobba. det finns inga jobb för mig i sverige.jag tyckte den var fin. men när de ropade på mig så sade dem du i den rosa tröjan. gillade inte riktigt det. vet inte varför.

  3. >Vad har du för spännande jobb som bara finns i Norge?jag vill nog inte tro att de menade något illa med det där tilltalet. ibland är världen inte så hemsk som man tror. bara nästan.

  4. >ett jobb bara. gick arbetslös i nästan fem månader i sverige och jag fick jobb dagen efter att jag flyttat till oslo så, det var inte ett sånt svårt val.nej, klart de inte menade nåt. jag hade väl pms eller nåt. 🙂

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s