Sweet memories

Lyssnar på gamla låtar och småpysslar i lägenheten. Det börjar likna en lägenhet, men det är mycket kvar att göra. Jag vill måla om alla väggar, det är gul spackelfärg i fläckar överallt och det ser smutsigt ut. Men först vill jag få bort den enormt stora sophögen som vi har ute i hallen. Eftersom man inte får kasta grovsopor som kartonger och gamla gosedjur bland de vanliga soporna så måste vi ha dem inne i lägenheten tills nästa omgång med grovsopor kan slängas. Varken jag eller min älskling vet när det kan bli. Sophögen är den med den röda boan som jag hade på mig nyårsafton 2000, och alla strumpor som tvättmaskinen har ätit upp och det bara finns en av paret kvar av.

De gamla låtarna får mig att minnas. Nu blir jag nostalgisk. Jag kommer ihåg när jag fick MTV första gången. Jag och min vän J satt och tittade hela dagarna och memorerade alla danser. Vi tyckte att alla videos med Prince var roligast, för de var lite småsexiga och i den åldern har vi ju alla varit. Just den tiden bodde vi i ett aprikost hus där vi inte fick leka på gården för en gammal gubbe bara hade bestämt det. Så vi hjulade under äppel- och päronträden så att vi slog ner en massa löv och gömde våra My Little Pony´s i rabatterna.
Tv 4 blev markbunden under samma tid, men jag tyckte inte att det var så spännande eftersom vi redan hade den kanalen i TV:n.
På kvällarna borstade jag och J tänderna samtidigt. Vi hade ett knacksystem som vi använde oss av. Min mor och hennes mor funderade på att bygga ut garderoben på något sätt så att vi skulle kunna gå över till varandra utan att behöva gå ut i trappen. Den idén gick över fort. Jag kommer ihåg att jag var ledsen över det avslaget men det var ju faktiskt inte så mycket längre att springa ner för trappen, ut genom dörren och så rätt till höger, där bodde hon. Vi lekte mest hemma hos henne, för hon hade massa Kalle Anka tidningar. Jag hade bara en Barbie och massa ballonger. Gröna tapeter och rosa rosetter som bård. Jag tror det är från det rummet jag har fått min förkärlek för gröna sovrum. När jag bodde i Örebro 2004 så hade jag gula tapeter. Jag var sömnlös.

Måste hänga tvätt i lägenheten. Det finns bara en tvättmaskin och en torktumlare som ingen någonsin tar ut luddet från. Jag känner mig som en uppretad gammal käring som bara klagar på alla och inte ser till sina egna negativa sidor.

Har du något roligt minne från din barndom?

2 reaktioner på ”Sweet memories

  1. >Spellistan verkar bara uppdatera sig en gång i veckan, om jag har förstått rätt.Nej, tyvärr. I samma veva som hon flyttade till en annan stad så bråkade vi för något. Jag har träffat henne två gånger sedan nian.

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s